Tisdag, 29 april

Denna soliga vårdag var det äntligen dags att sätta potatisen. Även fänkål, persilja & dill åkte ner i jorden. Vi fick gräva för hand vilket var väldigt tungt & vi insåg att vi hör hemma i köket!

Förhoppningsvis har vi vår egen färskpotatis i början av juni, spännande eller hur?


Onsdag, 9 april

Många kockars stora önskan är att ha en egen odling, att använda sina egna råvaror i matlagningen. Något som började med odling på balkongen i blomsterlådor har nu utvecklats till att vi får ha en egen odling av grönsaker & kryddor strax utanför Västerås.

Nu till sommaren kommer vi att använda våra egna grönsaker & kryddor på Torggatan.


Mattias Klinga, köksmästare här på Torggatan säger

”Vi gör det här för att vi vill utveckla vår matlagning, vi vet vad vi får för råvaror, det ger oss stor inspiration & det är roligt att se processen från frö till råvara.”


Vi är övertygade om att det kommer att bli ett helt fantastiskt projekt.


Lite av de vi sådde var:

Olika potatis sorter bland annat, Rocket & Arrow.

Timjan

Rosmarin

Purjolök

Isop

Spansk körvel

Kinesisk gräslök

(På bilden ser du Christoffer Stridsberg, en av våra duktiga kockar)